Verkopen traditioneel

Uw woning verkopen, hoe doet u dat?

Uw huis verkopen is waarschijnlijk de grootste financiële transactie in uw leven. Er zijn verkopers die ervoor kiezen om een gedeelte zelf te doen in het verkoopproces van hun eigen woning. Dat bespaart kosten, u betaalt immers geen courtage aan de makelaar bij de eigendomsoverdracht. Maar vergis u niet. Uw woning verkopen is niet alleen een verkoopbord voor het raam of in de tuin. Tijdens het verkoopproces zijn er juridische aspecten voor u als verkoper en koper. U kunt dan denken aan voorbehoud van financiering, wanneer wordt de bankgarantie gesteld en hoe gaan we om met een bouwkundige keuring. Als u een hogere verkoopprijs wil realiseren is het niet geheel ondenkbaar dat u een verkoopmakelaar neemt met jarenlange ervaring en kennis in deze roerige markt. U kunt het eigenlijk zien als een investering om een beter resultaat te behalen. Onze verkoopmakelaar neemt u dit gehele proces graag uit handen. Met deskundigheid en een no-nonsense mentaliteit. Wij bieden een traditioneel full- service pakket aan in een modern jasje. Wij zijn niet emotioneel betrokken bij de woning maar begrijpen uw emotie wel. 

Nieuwsgierig naar onze werkwijze?

Meer informatie leest u hieronder. Persoonlijk contact, flexibele benadering, primaire doelstellingen realiseren, gedegen voorbereidingen en afhandeling met één aanspreek punt. Een deskundig team dat ervoor zorgt dat alles soepel en goed wordt afgehandeld tot aan de notaris. Daarbij communiceren we altijd duidelijk en snel en we zijn altijd bereikbaar. Ook in de avonden en weekenden. 

Onze verkoopmakelaar heeft door de jaren veel ervaring opgedaan en merkte ook dat er in de verkoopprossen stappen werden overgeslagen die zeker essentieel zijn voor u als verkoper. U kunt dan denken aan een aanspreekpunt, iemand die met u meedenkt en meekijkt naar de vervolg stappen die nodig zijn voor het beste resultaat. 

De verkoopmakelaar organiseert meerdere open huizen dag voor uw woning en gaat in samenspraak met u de bezichtigingen in plannen. Bezichtigingen plannen we in van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 21:00. Er kan ook gekozen worden voor open huis en deze worden geïroniseerd op zaterdag. Er zijn potentiële kopers die simpelweg niet altijd tijdens kantoortijden kunnen bezichtigen. 

Ook werkt de verkoopmakelaar samen met diverse andere professionals, denk hierbij aan verhuisbedrijven die op en overslag kunnen realiseren voor u, maar ook aannemers, hypotheek adviseurs, notarissen, advocaten en accountants. Deze partijen zijn en goed inzetbaar bij een verkoop van uw woning.

Verhuizers en op/ overslag

Zodra u besloten heeft uw woning te verkopen is het belangrijk dat de woning goed tot z’n recht komt door deze ruimtelijk en geordend te presenteren. Het komt vaak voor dat er te veel spullen in de woning staan en dat deze tijdelijk opgeslagen dienen te worden

Hypotheek adviseur

Zodra u een woning gaat verkopen en u koopt een andere woning is het belangrijk om een goed beeld te hebben van uw financiële situatie. Wat kunt u wel en niet? Voor welk bedrag dient uw huidige woning verkocht te worden om het nieuwe gewenste huis te kunnen kopen? En wat zijn de fiscale gevolgen van uw verhuizing? Wij zijn van mening dat elk gedeelte van het proces nauwkeurig bekeken moet worden om tot een perfect resultaat te komen. Mendes Makelaardij werkt al jaren samen met MvH Financiën h.o.d.n. VerVier. Kijkt u hiervoor onder de button Hypotheken.

Verkopen met slimme technologie

Dankzij de kracht van ons grote netwerk en de inzet van slimme technologie kunnen we heel snel jouw woning matchen met mogelijke kopers. Soms zelfs nog voordat een woning officieel op de markt komt!

Onze dienstverlening omvat o.a.:

  • Samen met u de ideale verkoopstrategie bepalen;
  • Promoten van jouw woning via alle mogelijke offline- en online kanalen;
  • Verzorgen van bezichtigingen;
  • Openhuizen. Dagen organiseren;
  • Onderhandelen met mogelijke kopers;
  • Opstellen en tekenen van de koopakte;
  • Overdracht bij de notaris.

Nodig ons gerust uit voor een kennismakingsgesprek, uiteraard geheel kosteloos en vrijblijvend.