Doorstromen / oversluiten hypotheek

U heeft al een koopwoning en wilt uw huidige hypotheek weer eens laten bekijken. In veel gevallen is er al lang niet naar gekeken en kan er het nodige verbeterd worden.

Denk hierbij aan de marktwaarde van uw woning. Veel huizen zijn de laatste jaren enorm in waarde gestegen. In veel gevallen hanteert de bank een te lage marktwaarde waardoor u eigenlijk te veel rente betaald. Dit is eenvoudig omlaag te halen. Vraag naar de mogelijkheden bij de financieel adviseur.

Vaak is het product van uw hypotheek niet meer van deze tijd. Denk hierbij aan:

Aflossingsvrije hypotheek in combinatie met een levenhypotheek of bankspaarhypotheek.

Dit product is veelvuldig afgesloten in het verleden, u betaald geen aflossing voor de hypotheek maar alleen rente en een premie voor een levensverzekering of een bankspaarrekening. Deze polissen/rekeningen hebben veelal een hoge inbreng en een lage opbrengst. De financieel adviseur bekijkt wat voor u de mogelijkheden zijn om de lening delen om te zetten naar bijvoorbeeld aflossen. De opgebouwde waarde van de polis kan in mindering worden gebracht of gewoon aan u uitgekeerd, afhankelijk van uw situatie.

U wilt uw woning verkoper en groter of kleiner gaan wonen:

Bij sommige geldverstrekkers kunt u uw huidige rentecontract meeverhuizen naar uw nieuwe huis, of wellicht is het verstandiger om de huidige hypotheek volledig in te lossen en een nieuwe hypotheek te nemen. Hoeveel van uw winst gaat u inbrengen, hoeveel wilt u overhouden? Ook hiervoor kunt u bij de financieel adviseur terecht voor al uw vragen. Zij geeft een duidelijk en transparant beeld van uw situatie.