Kopen via biedingsplatform

Bezichtigen

Mendes Makelaardij begeleidt de bezichtigen van de woningen. Als ervaren makelaar wordt u als koper goed geïnformeerd over de woning, omgeving etc.

Bieden

Wilt u na de bezichtiging een bod uitbrengen? Het online biedingsplatform is transparant voor de koper én verkoper. Registreer je eerst en log in om een bod uit te brengen.

Bij het uitbrengen van een bod kunnen uw voorwaarden worden aangeven. Een voorbehoud van financiering of een eventuele bouwkundige keuring kan zo worden aangegeven. Na het doorgeven van het bod houden wij u automatisch op de hoogte over eventuele hogere biedingen. Hierna kan je eventueel een nieuw bod uitbrengen. 

Automatisch bieden

Via de biedrobot kan je automatsch bieden als jouw bod wordt overboden. Een minimale verhoging wordt uitgebracht totdat uw maximum bod bereikt is. Het bod wordt direct geplaatst en is bindend. Dit betekent dat als de verkoper uw hoogste bod accepteert, u verplicht bent de woning te kopen en de commissie te voldoen.

Tijdslot biedingen

Er is een tijdsperiode waarin kan worden geboden. Als er in het laatste kwartier voor het verstrijken van de periode een bod wordt uitgebracht, wordt de periode met een kwartier verlengd.

Biedingen voorleggen aan verkoper 

De verkoper heeft bij de verkoop altijd het laatste woord. Als alle biedingen binnen zijn zorgt Mendes Makelaardij er voor dat er snel duidelijk is aan wie de woning wordt gegund door de verkoper. 

Kosten online biedingsplatform

De koper van de woning betaalt de kosten voor de veiling. Dit bedrag komt bovenop het uitgebrachte bod en vormt bij elkaar de koopsom van de woning. De hoogte van de fee is minimaal €1.999,- en wordt gecommuniceerd in het biedscherm bij de specifieke woning na het invoeren van jouw bod. De maximale fee bedraagt €3.499,- vanaf €300.000,-.