Taxatie

Een taxatie van uw woning of een woning die u gaat aankopen is nodig voor het verkrijgen van een financiering. Ook taxaties voor de verzekering, een boedelscheiding of in verband met een successierechtenaangifte kunnen wij voor u verzorgen. Onze taxatierapporten voldoen aan alle eisen en normen (NWWI-keurmerk) van alle gerenommeerde Nederlandse banken of hypotheekverstrekkers.

Het taxeren van woningen is een belangrijk onderdeel van onze werkzaamheden. Op basis van een uitstekende actuele marktkennis en ruime ervaring waarderen wij woningen. Mendes Makelaardij voert taxaties uit in opdracht van particulieren, banken en hypotheekadviseurs.
Mendes Makelaardij kent de woningmarkt in de regio rond Alkmaar als geen ander.

Geen pand is gelijk, maar ook het doel van de taxatie verschilt vaak. Vooraf bepalen we samen met u het doel van de taxatie, bijvoorbeeld voor het krijgen van een financiering of het oversluiten van de hypotheek, inzicht krijgen in de waarde van de woning voor een verbouwing en/of de aanpassing van de hypotheek, dan wel het verkrijgen van inzicht in de waarde in verband met echtscheiding en/of toedeling van de woning aan één van de eigenaren. Mendes Makelaardij verzorgt op korte termijn, een goed en degelijk taxatierapport voor een redelijke prijs, welke door elke financiële instelling wordt geaccepteerd. Uiteraard kunt u ook voor NWWI taxaties bij ons terecht.