Online biedingsplatform

Stap een woning opname 

De verkoopmakelaar komt vrijblijvend bij u langs voor een waardebepaling en opname van uw woning. Tijdens deze woning opnamen krijgt u een transparante uiteenzetting van de vraagprijs en verkoopstrategie. Zodra u een duidelijk beeld gekregen heeft van de verkoopmakelaar is het aan u of u nu in de verkoopstrategie het biedingsplatform inzet. Als u ervoor kiest om ook het biedingsplatform in te zetten komt uw woning op de woning website van Mendes Makelaardij met een vermelding van dagen, uren, seconden. Ook wordt uw woning geplaatst op Funda en diverse andere woning websites. In overleg met u gaan we de verkoopstrategie en de uiteindelijke definitieve vraagprijs bepalen, de vraagprijs bepaalt u als verkoper zelf.

Vraagprijs/ waardebepaling

In de verkoopstrategie en de vraagprijs kijken we ook naar de laatst verkochte woningen in de direct omgeving van uw woning. Tijdens de opname van uw woning kijken we naar diverse voordelen van uw woning die de vraagprijs kunnen beïnvloeden. Ook kijken we tijdens de woning opname wordt er gekenden naar de mogelijk verbeter punten aan uw woning om zo de best haalbare resultaat te bereiken. Als alle punten zijn besproken krijgt u een vraagprijs/ waarden bepaling van ons. Deze vraagprijs wordt zorgvuldig met u besproken om u in het gehele verkoopproces duidelijk te maken waarom we juist deze vraagprijs hanteren.

Vermelding op diverse woning websites over sluitingstijd

Doordat u ervoor gekozen heeft het online biedingsplatform in te zetten wordt deze strategie ook vermeld op diverse woning websites. Uw woning krijgt dan op Funda de vermelding dat uw woning werkt met een sluitingstijd. Met de vermelding van een sluitingsdatum en tijd van het online biedingsplatform. 

Mendes Makelaardij, hoe meer geïnteresseerden hoe beter

Doordat u ervoor gekozen heeft om het online biedingsplatform in te zetten bij uw verkoopstrategie is de verkoopmakelaar ook van mening dat hoe meer potentiele kopers er zijn hoe beter het eindresultaat. Daarom combineert de verkoopmakelaar het online biedingsplatform en open huizen dagen. Mendes Makelaardij biedt u twee open huizen dagen aan in combinatie met het online biedingsplatform. Doordat u gekozen heeft voor het online biedingsplatform krijgt u twee dagen een verkoop makelaar voor uw open huizen dagen. Doordat wij werken met twee open huizen dagen zijn vaak alle geïnteresseerden geweest. Mocht de situatie zich voordoen dat er toch nog dat geïnteresseerden willen bezichtigen doet u de bezichtiging zelf. Als u daar geen behoefte aan heeft om potentiele koper rond te leiden door uw eigen woning kunt u daar afspraken overmaken met de verkopend makelaar.

Mag een potentiele koper meerdere biedingen doen op online biedingsplatform?

Een potentiële koper mag overigens meerdere keren een bod uitbrengen. Wordt zijn bod overboden door een andere geïnteresseerde mag en krijgt hij de mogelijkheid om zijn bieding te herzien en vervolgens weer een hoger bieding te doen. Daarom heeft u gekozen voor een online biedingsplatform zodat u meerder biedingen krijgt en zo een goede en inzichtelijk beeld heeft van de biedingsprocedure over uw verkoop. Doordat er meerdere biedingen worden gedaan loopt de verkoopopbrengst behoorlijk op.

Biedingsprocedure en gunning

In overleg met u en de gekozen verkoopstrategie bepalen we de sluitingsdatum voor de online biedingstermijn. De sluitingsdatum wordt bepaald in overeenstemming met u en ook vastgelegd in de verkoopstrategie. Als er grote aantallen potentiele kopers zijn gaan we in overleg met u als verkoper over de gekozen sluitingsdatum. Alle geïnteresseerde worden op de hoogte gehouden over de biedingsprocedure. Zodat alle geïnteresseerde kandidaten voldoende tijd hebben om hun aankoop strategie te bepalen. Hierdoor realiseren wij gegarandeerd de hoogste en beste opbrengst voor uw woning. Nadat de online biedingsprocedure is afgerond nemen wij contact met u op om de biedingen door te spreken, wij adviseren u over alle biedingen en ontbindende voorwaarden die gedaan zijn. Na overleg en ons advies neemt u uiteindelijke zelf de beslissing aan wie u uw woning gaat verkopen/ gunnen.

Wat vinden kopers er eigenlijk van?

Doordat u gekozen heeft voor het online biedingsplatform en dat vergelijkt met hoe de bieding procedures vaak nu verlopen, is deze transparante manier van bieden, duidelijk, inzichtelijk en de potentiele koper is geheel vrij in zijn of haar keuze de bieding te verhogen. Voor potentiele kopers is dit een overzichtelijke manier om zo te bepalen wat ze willen bieden voor de woning. Op de traditioneler verkoop en biedingen die de potentiele kopers doen krijgen ze vaak te horen of ze wel of niet de woning gegund krijgen. Ook blijven er vaak twijfels achter of ze niet te veel hebben betaald. Als een andere potentiele koper de woning gegund krijgt wordt er vaak gedacht ik had mijn bieding best willen verhogen. Met het online biedingsplatform ziet de potentiele koper duidelijk wat de anderen bieden , en krijgen zo de mogelijkheid om hun bieding te verhogen. Potentiele kopers vinden dit een duidelijke een eerlijke manier van bieden en het geeft ze de mogelijkheid hun bieding te verhogen.

Bieden

Als potentiele koper een bieding willen doen moeten ze zichzelf eerst registreren en aanmelden op onze website. Zodra de registratie compleet is zijn ze hebben ze de mogelijkheid om op ons unieke online biedingsplatform 24/7 een bieding uit te brengen. Tijdens de gehele verkoop is de sluitingsdatum van de biedprocedure te zien en wie er geboden heeft en hoe hoog de biedingen zijn.

Bieden is uitsluitend mogelijk via ons online biedplatform op onze website 

Het is voor geïnteresseerde mogelijk om tot op het laatste moment een bieding uit te brengen. Als in de laatste minuten biedingen binnenkomen wordt de biedingstermijn automatisch met 15 minuten verlengd. Tijdens het biedproces kan iedereen zien wat er geboden is en door wie. Bij het bieden kun je ontbindende voorwaarden selecteren, denk hierbij aan een voorbehoud van financiering, bouwkundige keuring of verkoop van uw huidige woning.

Online biedplatform bericht u…

Potentiële kopers kunnen online een bod uitbrengen via het biedplatform. Iedere keer dat er een bod wordt uitgebracht ontvang u een SMS-je en/of e-mail. Doordat u gekozen heeft voor het online biedplatform heeft u ook de mogelijkheid dit gehele verkoopproces te volgen.

De beste prijs en de beste voorwaarden 

Als de bieding procedure is gesloten met een mooi eindresultaat, begint direct de vergelijking tussen bedrag en de ontbindende voorwaarden en de datum van levering.

Wij bellen de bieders na voor u

De verkoopmakelaar is van mening dat na een gedegen onderzoek het verstandig is om de sluitingstijden op een doordeweekse avond om 20:00 uur te zetten. Mochten de biedingen blijven binnenkomen sluit deze later in de avond. De volgende ochtend bellen wij de hoogste bieders op. We verifiëren het bod met voorwaarden en vragen ook wat de (financiële) situatie is. Zijn er meerdere biedingen dicht bij elkaar nemen wij met alle biedingen die bijna evenredig zijn contact op en maken dan voor u een goede uiteenzetting. Daarna nemen wij contact met u op en overleggen de gehele situatie met alle biedingen en voorwaarden om u zo een duidelijk en goed advies te kunnen geven.   

U kiest aan wie je gunt en verkoopt

Na onze uiteenzetting gedaan te hebben en u heeft een keuze gemaakt voor welke bieder u heeft gekozen nemen wij direct contact op met de bieder. Mochten de voorwaarden niet matchen met wat u wilt, dan bent u niet verplicht te verkopen. Heeft u eenmaal een keuze gemaakt, dan informeren wij alle bieders, en natuurlijk de koper, en gaan aan de slag om te zorgen voor een goede koopovereenkomst.

Uw financiële mogelijkheden!

Mocht u vragen hebben over uw financiële mogelijkheden dan kunt u via Mendes Makelaardij met een hypotheek adviseur in contact komen. Onze onafhankelijke hypotheekadviseurs zal contact met u opnemen voor een vrijblijvend berekening wat u precies voor hypotheek kunt krijgen en onder welke voorwaarden deze voor u het beste zijn. Op deze manier weet u exact tot hoever u kunt gaan met bieden en onder welke voorwaarden en met welke termijnen u uw voorstel kunt doen naast de bieding. Voor u als bieder/ koper is dit een fantastische mogelijkheid om vrijblijvend een hypotheek advies te krijgen en om meteen een vergelijking te kunnen maken met uw huidige hypotheek voorstel. Spreekwoordelijk twee vliegen in een klap: u voorkomt teleurstellingen en verassingen voor zowel voor u als bieder/ koper en verkoper. Wij werken samen met een onafhankelijk hypotheekadviseur aangesloten bij de landelijke en gerenommeerde keten van Vervier.

Overweegt u uw woning verkopen via Mendes Makelaardij?

Wij gaan graag samen met u een verkoopstrategie maken voor uw woning om voor u het beste resultaat te bereiken. U kunt via de homepage button contact opnemen met het Mendes Makelaardij of u meldt direct uw woning aan via de homepage.  We zijn telefonisch te bereiken op tel 06-4634 3000. U kunt ons ook e-mailen: [email protected]  

Mendes Makelaardij maakt van uw verkoop ook een succes verkoop